TIDIGARE UTSTÄLLNINGAR

[13 apr - 15 maj 2013]

Med 70-talet i fokus av Ulf Löfgren

Sjuttiotalet var ett extremt produktivt Ärtionde i Ulf Löfgrens bilderboksskapande. Med detta i fokus visas bilder ur hans rika livsverk pÄ Seriegalleriet.

Ulf Löfgren, 1931-2011, var en av vÄr tids frÀmsta barnboksillustratörer och skapade en imponerande lÄng rad böcker.

I över 45 Ă„r berikade Ulf Löfgren barnbokssverige med titlar som Det underbara trĂ€det, Patriks snabbverkstad, HĂ€xan Tipp och böckerna om Ludde och Albin – hans mest Ă€lskade barnboksfigurer. Han skapade ocksĂ„ bilderna till de klassiska tv-programmen om Pellepennan och Suddagumman, och förutom sina egna böcker illustrerade han ofta andras verk – t.ex. H.C. Andersens sagor. PĂ„ 1990-talet illustrerade Ulf Löfgren den första helsvenska barnbibeln, Bibel för barn, ett omfattande arbete som tog över tre Ă„r.

Ulf Löfgrens konstnĂ€rskap var unikt, och jĂ€mförelser har ofta gjorts med de gamla kurbitsmĂ„larnas verk. TrĂ„den genom hans produktion var humorn, vĂ€rmen och det lite lĂ€tt skruvade. MĂ„nga av hans böcker har nĂ„tt berömmelse utanför landets grĂ€nser – han finns översatt till ett 20-tal olika sprĂ„k. Debuten skedde 1959 med Barnen i djungeln som omedelbart blev en succĂ© och belönades med Elsa Beskow-plaketten.


ARTIKLAR/URKLIPP


ORIGINAL I LAGER AV Ulf Löfgren (KLICKA NEDAN FÖR ATT VISA)

» SÖK ORIGINAL

« TILLBAKA


BILDGALLERI

Utställningsaffisch