TIDIGARE UTSTÄLLNINGAR

[26 aug - 4 okt 2023]

40 år i sandlådan av Joakim Pirinen

Joakim Pirinen är född 1961 och framförallt känd för seriealbumet Socker-Conny. Han är egentligen bara känd för Socker-Conny, eller om man ska vara nogräknad för en enda mening, från albumets titelsida: "Med ett schysst järnrör slår man hela världen med häpnad".

Men Joakim har gjort så mycket mer än så, tjugofem böcker till om man räknar noga, och i år är det fyrtio år sedan han debuterade med seriealbumet "Välkommen till sandlådan". Det firas med en utställning på Seriegalleriet med valda verk ur årets stora jubileumsalbum, "Allvar på riktigt", utgivet av Kaunitz-Olsson Förlag. Boken som är på fyrahundra sidor innehåller serier som aldrig tidigare publicerats i bokform varvat med noveller, teaterpjäser, illustrationer, oljemålningar och pärlplattor ur Joakims rika produktion.

Med denna utställning och denna bok avslutar Joakim Pirinen sin kreativa gärning, så passa på att se hans verk och kanske träffa honom själv i egen hög person innan han går in i det stora mörkret där han kommer att vistas på halvtid.


ARTIKLAR/URKLIPP


ORIGINAL I LAGER AV Joakim Pirinen (KLICKA NEDAN FÖR ATT VISA)

» SÖK ORIGINAL

« TILLBAKA


BILDGALLERI

Utstšllningsaffisch